Indian GK Questions | 20 Best Art and Culture GK Questions

Post Content

Indian GK Questions

Indian GK Questions | Top 20  Art and Culture GK Questions-

Indian GK Questions : Here we provide Art and Culture GK Questions with Answers for various competitive exams 2021. Top 20 Indian GK Questions for all competitive Examinations in India. It is based on SSC/ UPSC/ APSC/PCS/Railway/Defence etc Exam pattern.

Another GK Questions for Indian GK Questions, frequently visit jobisyour.com/gk-quiz.

Art and Culture GK Questions & Answers:

1. “গৰ্বা” (Garba) লোক নৃত্য কোনখন ৰাজ্যৰ সৈতে সম্পৰ্কিত?
[A] Odisha

[B] Madhya Pradesh
[C] Andhra Pradesh
[D] Gujarat

Answer: [D] Gujarat (গুজৰাট)


2. শেহতীয়াকৈ বাতৰিত দেখা পোৱা “লাইফ ইন মিনিয়েচাৰ” (Life in Miniature) প্ৰকল্পটো ৰাষ্ট্ৰীয় সংগ্ৰহালয় দিল্লী আৰু কোনটো কোম্পানীৰ মাজত হৈছিল?
[A] Microsoft

[B] Google
[C] Facebook
[D] Amazon

Answer: [B] Google (গুগল)


3. শেহতীয়াকৈ ভাৰতীয় আৰু কানাডিয়ান গৱেষকসকলে কোনটো সভ্যতাত দুগ্ধ উৎপাদনৰ প্ৰমাণ পাইছে?
[A] Indus Valley Civilization

[B] Mesopotamia Civilization
[C] Egyptian civilization
[D] Roman civilization

Answer: [A] Indus Valley Civilization (সিন্ধু সভ্যতা)


4. তুঙ্গভদ্ৰ পুষ্কৰলু (Tungabhadra Pushkaralu) কোন খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত উদযাপন কৰা হয়?
[A] Telangana

[B] Andhra Pradesh
[C] Tamil Nadu
[D] Karnataka

Answer: [B] Andhra Pradesh (অন্ধ্ৰ প্ৰদেশ)


5. ভাৰত আন্তঃৰাষ্ট্ৰীয় চেৰী ব্লছম উৎসৱ (Cherry Blossom Mao Festival) সাধাৰণতে কোনখন ৰাজ্যত উদযাপন কৰা হয়?
[A] Arunachal Pradesh

[B] Sikkim
[C] Meghalaya
[D] Himachal Pradesh

Answer: [C] Meghalaya (মেঘালয়)


6. দেৱ দীপাৱলী (Dev Deepawali) উৎসৱ কোনখন ভাৰতীয় চহৰত উদযাপন কৰা হয়?
[A] Varanasi
[B] Haridwar

[C] Rishikesh
[D] Gangotri

Answer: [A] Varanasi (বাৰাণসী)


7. কোন খন ৰাজ্যত আদি মহোৎসৱৰ প্ৰথম ভাৰ্চুৱেল সংস্কৰণ উদযাপন কৰা হয়?
[A] Uttar Pradesh
[B] Madhya Pradesh

[C] Maharashtra
[D] Assam

Answer: [B] Madhya Pradesh (মধ্য প্ৰদেশ)


8. থাই পুচাম’ (Thai Poosam) কোন খন ভাৰতীয় ৰাজ্যত উদযাপন কৰা এক ধৰ্মীয় উৎসৱ?
[A] Andhra Pradesh
[B] Tamil Nadu

[C] Odisha
[D] Karnataka

Answer: [B] Tamil Nadu (তামিলনাডু)


9. শেহতীয়াকৈ কোন খন ৰাজ্যত চেৰী ব্লছম মাও উৎসৱৰ (Cherry Blossom Mao Festival) আয়োজন কৰা হৈছিল?
[A] Gujarat
[B] Manipur

[C] Nagaland
[D] Kerala

Answer: B] Manipur (মণিপুৰ)

 

Check Also- Science & Technology GK Question


10. জাল্লিকাট্টু'(Jallikattu) ভাৰতৰ কোন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত উদযাপন কৰা এক অনুষ্ঠান?
[A] Andhra Pradesh

[B] Kerala
[C] Tamil Nadu
[D] Karnataka

Answer: [C] Tamil Nadu (তামিলনাডু)


11. বাংলাদেশত উদযাপন কৰা পৰম্পৰাগত চিলা উৰোৱা উৎসৱৰ নাম কি?
[A] Shakti
[B] Shakrain

[C] Srushti
[D] Patang

Answer: [B] Shakrain


12. ভাৰতৰ প্ৰথম শ্ৰমিক আন্দোলন সংগ্ৰহালয় কোন খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত মুকলি কৰা হ’ব?
[A] Tamil Nadu
[B] Kerala

[C] West Bengal
[D] Andhra Pradesh

Answer: [B] Kerala (কেৰালা)


13. ‘তোশালী নেচনেল ক্ৰাফ্টছ মেলা’ (Toshali National Crafts Mela) কোন খন ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত আয়োজন কৰা হৈছিল?
[A] Odisha

[B] Bihar
[C] Uttarakhand
[D] Andhra Pradesh

Answer: [A] Odisha (উৰিষ্যা)


14. মাণ্ডু উৎসৱ(Mandu festival) কোন খন ৰাজ্যত উদযাপন কৰা হয়?
[A] Gujarat
[B] Madhya Pradesh

[C] Andhra Pradesh
[D] Odisha

Answer: [B] Madhya Pradesh (মধ্য প্ৰদেশ)


15. ‘পাহেলা ফাগুন’, বসন্ত উৎসৱ, কোন খন দেশত উদযাপন কৰা হয়?
[A] India

[B] Bangladesh
[C] Nepal
[D] Myanmar

Answer: [B] Bangladesh (বাংলাদেশ)


16. কোন খন ভাৰতীয় ৰাজ্যই বিখ্যাত ‘খাজুৰাহো নৃত্য মহোৎসৱ’ আয়োজন কৰে?
[A] Odisha
[B] West Bengal

[C] Madhya Pradesh
[D] Chhattisgarh

Answer: [C] Madhya Pradesh (মধ্য প্ৰদেশ)

17. হোলা মহল্লা’ (Hola Mohalla) হৈছে কোনভাৰতীয় ৰাজ্য/কেন্দ্ৰীয় শাসিত অঞ্চলত উদযাপন কৰা এক উৎসৱ?
[A] Rajasthan
[B] Punjab
[C] Goa
[D] Odisha

Answer: [B] Punjab (পাঞ্জাৱ)

18. “সজিবু চেইৰাওবা” (Sajibu Cheiraoba) কোন খন ভাৰতীয় ৰাজ্যত চন্দ্ৰ নৱবৰ্ষ উৎসৱ উদযাপন কৰা হয়?
[A] West Bengal
[B] Odisha
[C] Manipur
[D] Bihar

Answer: [C] Manipur (মণিপুৰ)

19. মংগোলিয়ান কাঞ্জুৰ (Mongolian Kanjur) কোন ধৰ্মৰ এটা গুৰুত্বপূৰ্ণ ধৰ্মীয় পাঠ?
[A] Sikhism
[B] Buddhism
[C] Jainism
[D] Islam

Answer: [B] Buddhism (বৌদ্ধ ধৰ্ম)

20. ভেচাক (Vesak) মে মাহত পূৰ্ণিমাৰ দিন, কোন ধৰ্মৰ পৱিত্ৰ দিন?
[A] Sikhism
[B] Jainism
[C] Buddhism
[D] Islam

Answer: [C] Buddhism (বৌদ্ধ ধৰ্ম)

Source(উৎস): gktoday


Read Other GK: Click Here

 

Add Your Heading Text Here

Scroll to Top