Important full forms for competitive exams/important full forms for competitive exams pdf

Post Content

Important full forms of GK for competitive exams 2021
important full forms for competitive exams 2021 pdf important full forms for competitive exams pdf download most important full forms for competitive exams pdf important full forms asked in competitive exams how many types of competitive exams, most important full forms for UPSC exams 2021 list of abbreviations for competitive exams, important full forms for APSC exams 2021.Best  full form fo Gk 2021 competitive exam gk.
Important full forms  of gk 2021 some important full forms for competitive exams important full forms for quiz pdf ,important abbreviations from a to z a to z abbreviations pdf. full form for  ssc/bank/army gd/SSC CGL exam 2021, important abbreviations for gk quiz full form pdf file download important abbreviations for bank exam pdf important abbreviations for competitive exams pdf important full forms of gk important full forms for quiz.
Best Full FormS of GK 2021.

Best Full FormS of GK 2021.

 

Important full forms for competitive exams.

 

Here we provide top and best Important full forms for competitive exams 2021 like Assam Police/APSC/UPSC/IBPS/SSC/Banks Jobs/Defence Jobs etc. Here you also can download important full forms for competitive exams pdf copy .We provide the link in below.
 
1. What is the full form of ABM ?

 

Ans : Anti Ballistic Missile.

 

 

 

2. What is the full form of ASEAN ?

 

Ans : Association of South-East Asian Nations.

 

 

 

3. What is the full form of ASCI ?

 

Ans : Advanced Strategic Computing  Initiative.

 

 

 

4. What is the full form of ASLV ?

 

Ans : Augmented Satellite Launch Vehicle.

 

 

 

5. What is the full form of BARC ?

 

Ans: Bhabha Atomic Research Centre.

 

 

 

6. What is the full form of BIMSTEC ?

 

Ans: Bay of Bangal Initiative for Multi-Sectoral Technical and Economic Cooperation.

 

 

 

 

 

7. What is the full form of CAA ?

 

Ans: Civil Aviation Authority.

 

 

 

8. What is the full form of CBI ?

 

Ans: Central Bureau of Investigation.

 

 

 

9. What is the full form of CNG ?

 

Ans: Compressed Natural Gas.

 

 

 

10. What is the full form of DNA ?

 

Ans: De-oxyribo Nucleic Acid.

 

 

 

11. What is the full form of DRDO ?

 

Ans: Defence Research and Development Organisation.

 

 

 

12. What is the full form of ECG ?

 

Ans: Electro Cardiogram.

 

 

 

13. What is the full form of ECT ?

 

Ans: Electro Concvulsive Therapy (Electric shock treatment).

 

 

 

14. What is the full form of EEG ?

 

Ans: Electro-Encephalography.

 

 

 

15. What is the full form of ELISA ?

 

Ans: Enzyme Linked Immuno Sorbent Assay (Used for testing AIDS).

 

 

 

16. What is the full form of EVM ?

 

Ans: Electronic Voting Machine.

 

 

 

17. What is the full form of FBI ?

 

Ans: Federal Bureau of Investigation.

 

 

 

18. What is the full form of GANDHI ?

 

Ans: Green Action for National Dandi Heritage Initiative.

 

 

 

19. What is the full form of HAL ?

 

Ans:  Hindustan Aeronautics Limited.

 

 

 

20. What is the full form of ICMR ?

 

Ans: Indian Council of Medical Research.

 

 

 

21. What is the full form of INSAS ?

 

Ans: Indian Small Arms System.

 

 

 

22. What is the full form of INSAT ?

 

Ans: Indian National Satellite.

 

 

 

 

 

23. What is the full form of IPC ?

 

Ans: Indian Penal Code. 

 

 

 

24. What is the full form of IRBM ?

 

Ans: Intermediate Range Ballistic Missile.

 

 

 

25. What is the full form of ISRO ?

 

Ans: Indian Space Research Organisation.

 

 

 

26. What is the full form of LOC ?

 

Ans: Line of Control.

 

 

 

27. What is the full form of MMS ?

 

Ans: Multimedia Message Service.

 

 

 

28. What is the full form of MRI ?

 

Ans:  Magnetic Resonance Imaging.

 

 

 

29. What is the full form of NACO ?

 

Ans: National AIDS Control Organisation.

 

 

 

30. What is the full form of NATO ?

 

Ans: North Atlantic Treaty Organisation.

 

 

 

31. What is the full form of NRI ?

 

Ans: Non-Resident Indian.

 

 

 

32. What is the full form of NTPC ?

 

Ans: National Thermal Power Corporation.

 

 

 

33. What is the full form of OCI ?

 

Ans: Overseas Citizen of India.

 

 

 

34. What is the full form of SWIFT ?

 

Ans: Society for Worldwide Interbank Financial Telecommunications.
 

 

Important Full Forms For Competitive Exams pdf CLICK HERE TO DOWNLOAD
Apply link For SSC GD constable 2021: Click Here

Add Your Heading Text Here

Scroll to Top