GK For All Competitive Exam (Top 20 Master Static GK in 2020 )

Post Content

Gk questions and answers

    Best gk book for all competitive exams, gk for all competitive exams, best gk book for all competitive exams in Hindi, general knowledge 2020, general knowledge 2020 pdf, general knowledge 2019, general knowledge questions with answers, common general knowledge questions, and answers general knowledge questions and answers pdf, gk topics for competitive exams 100 easy general knowledge questions and answers, General knowledge gk for all competitive exams, gk for all competitive exams in Hindi.


Top 20 Master Static GK 

GK for all competitive exams

Here we provides Top most important 20 Static GK (General Knowledge) for Assam Police/APSC/UPSC/IBPS/SSC/Banks Jobs/Defence Jobs etc.

1. What is the validity of a cheque ? 
Ans: 3 months

2. Which gas is filled in gas balloon ?
Ans:  Helium

3. How many hotspots are there in India ?
Ans: 4

4. Delhi was made the capital of India in which year ?
Ans:  1931

5. In which year Gandhiji visited Assam ?
Ans: 1921

6. What is the name the first satellite of India ?
Ans: Aryabhatta

7. What is the name of the parliament of Japan ?
Ans:  Diet

8. What is the National Anthem of Bangladesh ? 
Ans: Amar Sonar Bangla

9. What is the official language of Nagaland ?
Ans: English
10. The famous Mona Lisa painting is kept in which museum ?
Ans: Loure Museum

11. How many islands are there in Bay of Bengal ?
Ans:  204

12. Most intelligent mammal on earth is-
Ans: Dolphin

13. How many Ramsar sites are there in Assam ?
Ans:  1 (Deepor Bill)

14. When Rhino day is celebrated ?
Ans: 22nd Sept

15. Which Indian state is the highest producer of milk ?
Ans: Haryana

16. Which Indian state is the highest producer of candamom ?
Ans: Kerala

17. Which state in India has the largest forest cover ?
Ans:  M.P

18. What is the capital of Pakistan occupied Kashmir (POK) ?
Ans: Muzafarabad

19. Which Indian state has the longest coastline ?
Ans: Gujarat

20. Who is the new sports ambassador of Assam ?
Ans: Hima Das

                                                                                            Collected by- Mr. Abhijit Das
                                                                                            Dispur College, Assam

Add Your Heading Text Here

Scroll to Top