Top 15 Current Affairs in August @for Assam Police/APSC/UPSC/IBPS/SSC/Banks Jobs/Defence Jobs etc

Post Content

Top 15 current affairs in August month

 


1. Who is appointed as new Prime Minister of Lebanon?

Ans: Mustapha Adib


2. Who is appointed as the newElection Commissioner?

Ans: Rajiv Kumar


3. BJP will celebrate Prime Minister Narendra Modi’s birthday on September 17th as- 

Ans: Seva Saptah

 

4. Who won the 2020 Tour de France cycling event?

Ans: Alexander kristoff

 

5. W H O declared which country as polio free-

Ans: Africa

 

6. The gold plated spectacles of Mahatma Gandhi were sold at An auction in United Kingdom at an amount of-

Ans: Rs. 2.55 crore

 

7. India will conduct a Lunar Mission in 2024 with which country?

Ans: Japan

 

8. Madhya Pradesh Government has awarded the Eklavyaaward to whom?

Ans: Ishika Chaudhary

 

9. A person from India won the title of World’s Fastest Human Calculator his name is-

Ans: Neelakanta Bhanu

 

10. Which place in Assamese recently declared as a District?

Ans: Balaji

 

11. What is the total number of districts in Assam?

Ans: 34

 

12. Indian Army has gifted ventilators to- 

Ans: Nepali Army

 

13. Who is the newLieutenant Governor of Jammu?

Ans: Manoj Sinha

 

14. A book titled“Connecting, Communicating, Changing” is written by- 

Ans: Rajnath Singh

 

15. Which neighboring country of India declared an environmental emergency after a Japanese shipUUN Aground Spilling Tons of Oil?

Ans: Mauritius

 

Collected by Mr. Abhijit Das 

 

Add Your Heading Text Here

Scroll to Top