Top 10 Current Affairs in July @for Assam Police/APSC/UPSC/IBPS/SSC/Banks Jobs/Defence Jobs etc


Top 10 current affairs in July month 

Government Schemes JULY 2020



1.Which state has launched a scheme called “Mukhymantri Ghar Ghar Ration Yojana”

Ans: Delhi

 

2.Which state launched “Godhan Near Yojana” ?

Ans: Chattisgarh

 

3.Recently “Kisan Mitra” scheme was launched by- 

Ans: Haryana

 

4.Odisha Government has launched a scheme for transgenders called “Madhubabu Pension Yojana”, it will help how many transgender through the state? 

Ans: 5000

 

5. Ministry of development of North Eastern region (DoNER) granted how much amount to Assam?

Ans: Rs. 25 crore

 

6.Which state topped in implementing the “Pradhan Mantri Street Vendors Atma Nirbhar Nidhi Scheme”?

Ans: M.P (Madhya radesh)

 

7. Which state will provide 8 kg food grain and Rs. 358 up-to class 5 and 12 KG food grains and Rs. 536 up-to class 8 for the month of May, June and July under mid day meal scheme?

Ans: Bihar

 

8.“Balram Yojana” launched to provide loan to landless farmers by which state?

Ans: Odisha

 

9.Uttar Pradesh Chief Minister Yogi Adityanath launched which scheme in the Bundelkhand and Vindhya region?

Ans:  Har Ghar Jal

 

10.“Hamara Ghar Hamara Vidyalaya” an online teaching campaign launched by?

Ans: M.P (Madhya radesh)

Collected by Mr. Abhijt Das


 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Əgər burada problem yoxdursa, cihazınızı sıfırlamağı, tətbiqini yenidən başladıb proloq etməyi sınayın. qeydiyyatdan keçin mostbet Bütün qumar həvəskarları mostbet kazino üçün 10%-ə kəmiyyət cashback qiymətləndirəcəklər. mostbet indir Bütün proqnozlarınız doğru çıxsa, qocaman bir cekpot qazana bilərsiniz. bonuslar əldə Qeydiyyat prosesi ürəyiaçiq və sadədir və sayt bir neçə fərqli ödəniş üsulunu qəbul edir. mostbet