Important GK questions of 2021| for all competitive Exams

Important GK questions of 2021| for all competitive Exam


Top  25 most important GK Questions (General -Knowledge) for all competitive Exams in India. It is based on SSC/ UPSC/ APSC/PCS/Railway etc Exam pattern –

Important GK questions of 2021 for all competitive Exams –

1. SQL in Computer Science stands for ……..?

Ans: Structured Query Language.

 
2. The Major Component in CNG is ……..?

Ans: Methane.

 

3. The State which stands first in software exports from India?

Ans: Karnataka.

 

4. Panchayats were given constitutional status by the ………….. amendment to the Constitution?

Ans: 73rd Amendment.

 

5. Who was the first Indian Soldier to refuse to use the greased cartridge?

Ans: Mangal Pandey.

 

6. Vasco da Gama discovered the sea route to ………..?

Ans: India.

 

7. Who is the first Indian to have won a Gold Medal?

Ans: Abhinav Bindra.

 

 8. The world`s most important renewable energy resource is ……….?

Ans: Solar radiation.

 

9. Which energy comes from Sun?

Ans: Wind energy.

 

10. To whom did India beat to lift the ONGC Nehru Cup, 2009?

Ans: Syria.

 

11. Earth is Protected from ultra-violet radiation by means of …………?

Ans: Ozone layer.

 

12. The principle of population was propounded by ………….?

Ans: Thomas Robert Malthus.

 

13. Who spoke in Hindi for the first time in the UNP general Assembly?

Ans: Atal Bihari Vajpayee.

 

14. The largest number of cotton weaving mills are located in ……..?

Ans: Tamil Nadu.

 

15. What was the name accorded to the Military Operation in Kargil in 1999?

Ans: Operation Vijay.

 

16. What is the date of Army Day Celebrating in India?

Ans: January 15th.

 

17. Which mission of NASA brought the first human to the moon?

Ans: Apollo 11

 

18. Name the first Spacecraft to visit the Solar System?

Ans: Voyager 1

 

19. Which country won the 2016 Hockey World Cup?

Ans: France.

 

20. Which place is known as the roof of the world?

Ans: Tibet.

 

21. Which is the densest jungle in the world?

Ans: The Amazon rainforest.

 

22. Which country is called the land of the rising sun?

Ans: Japan.

 

23. Who is the inventor of electricity?

Ans: Benjamin Franklin.

 

24. Which is the largest ocean in the world?

Ans: Pacific Ocean.

 

25. Who won the first Olympic medal in wrestling for India?   

Ans: Khashaba Jadhav.

 

Assam History GK: Click here

For important Full forms of the next exam: Click here
 
For Important Static GK: Click here
 
Also check other Job Vacancy: https://jobisyour.com/

 

Designed by jobisyour team

———————————————————————————

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Əgər burada problem yoxdursa, cihazınızı sıfırlamağı, tətbiqini yenidən başladıb proloq etməyi sınayın. qeydiyyatdan keçin mostbet Bütün qumar həvəskarları mostbet kazino üçün 10%-ə kəmiyyət cashback qiymətləndirəcəklər. mostbet indir Bütün proqnozlarınız doğru çıxsa, qocaman bir cekpot qazana bilərsiniz. bonuslar əldə Qeydiyyat prosesi ürəyiaçiq və sadədir və sayt bir neçə fərqli ödəniş üsulunu qəbul edir. mostbet