Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the astra domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/u342360931/domains/jobisyour.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 6121
Top 10 Current Affairs in July @for Assam Police/APSC/UPSC/IBPS/SSC/Banks Jobs/Defence Jobs etc - JobIsYour.com

Top 10 Current Affairs in July @for Assam Police/APSC/UPSC/IBPS/SSC/Banks Jobs/Defence Jobs etc


Top 10 current affairs in July month 

Government Schemes JULY 2020



1.Which state has launched a scheme called “Mukhymantri Ghar Ghar Ration Yojana”

Ans: Delhi

 

2.Which state launched “Godhan Near Yojana” ?

Ans: Chattisgarh

 

3.Recently “Kisan Mitra” scheme was launched by- 

Ans: Haryana

 

4.Odisha Government has launched a scheme for transgenders called “Madhubabu Pension Yojana”, it will help how many transgender through the state? 

Ans: 5000

 

5. Ministry of development of North Eastern region (DoNER) granted how much amount to Assam?

Ans: Rs. 25 crore

 

6.Which state topped in implementing the “Pradhan Mantri Street Vendors Atma Nirbhar Nidhi Scheme”?

Ans: M.P (Madhya radesh)

 

7. Which state will provide 8 kg food grain and Rs. 358 up-to class 5 and 12 KG food grains and Rs. 536 up-to class 8 for the month of May, June and July under mid day meal scheme?

Ans: Bihar

 

8.“Balram Yojana” launched to provide loan to landless farmers by which state?

Ans: Odisha

 

9.Uttar Pradesh Chief Minister Yogi Adityanath launched which scheme in the Bundelkhand and Vindhya region?

Ans:  Har Ghar Jal

 

10.“Hamara Ghar Hamara Vidyalaya” an online teaching campaign launched by?

Ans: M.P (Madhya radesh)

Collected by Mr. Abhijt Das


 

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top