Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the astra domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/u342360931/domains/jobisyour.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 6121
25 Most Important GK Questions with Answers of Assam History | Competitive Exam - JobIsYour.com

25 Most Important GK Questions with Answers of Assam History | Competitive Exam

25 Most Important GK Questions with Answers of Assam History | Competitive Exam

25 Most Important GK Questions with Answers (General – Knowledge)  of Assam History for all upcoming competitive Exam-

1. Which Year Assam was completely annexed into the British empire?

Ans – 1938

2. Which century was Muslim first came to Assam?

Ans – 13th Century.

3. The Bodoland Territorial Council was established in?

Ans – 2003.

4. Who is the Founder of Assam?

Ans – Chaolung Sukapha.

5. Who was the first Assamese to get “the Arjuna Award”?

Ans – Bhogeswar Baruah.

6. The First non-government college of Assam?

Ans – J. B. College, Jorhat.

7. Who is also known as “ The Lion Man” of Assam?

Ans – Radha Govinda Baruah.

8. Which city is also known as “The Culture Capital of Assam”?

Ans – Jorhat

9. Which Ahom king built the Navagraha Temple?

Ans – Ahom king Rajeswar Singha.

10. Who was the first Freedom Fighter of Assam?

Ans – Kushal Konwar.

Other Important General Knowledge Click here

11. Moamoria rebellion continues for how many years?

Ans – for 36 years.

12. Who Ahom King conducted the First population Census?

Ans – Suhungmung.

13. What was the Capital of the Kachari Kingdom?

Ans – Dimapur.

14. How many times the Ahom defeated the Mughals?

Ans – 17 times.

15. Who had designed the paik system in the Ahom Kingdom?

Ans – Momai Tamuli Borbarua.

16. Which is the tallest Temple in Assam?

Ans – Siba Temple in Sivasagar.

17. Mula Gabhoru was the wife of?

Ans – Phrasengmung.

18. How many years Ahom Kingdom ruled in Assam?

Ans – 600 Years.

19. Who had Discovered Tea Plants in Assam?

Ans – Robert Bruce (In the Year 1823)

20. Who lead the first revolt against the British in Assam?

Ans – Gumdhar Kowar.

21. Who was the first Assamese Governor of an Indian State?

Ans – Bishnuram Medhi.

22. Who was the first Europeans came to India?

Ans – Portuguese.

23. The first Book Fair in Assam was held at ………. District?

Ans – Nagaon District.

24. Luit Konwar of Assam is?

Ans – Rudra Baruah.

25. Who is the first speaker of the Assam Assembly?

Ans – Babu Basanta kumar Das.

Important full forms for competitive exams

Download General Knowledge PDF

 Designed by Jobisyour team

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to Top